Grafické karty Radeon RX 7900 XT a XTX, které AMD představilo začátkem listopadu, zamíří na trh už 13. prosince. Podle nejnovějších informací jsou ale na tento den připravení alespoň někteří výrobci custom modelů.

Samo AMD totiž dříve ve zprávě, kde ohlašovalo příchod RDNA 3 a karet, jež tuto architekturu využívají, uvádělo, že modely od všech partnerů dorazí až o pár dní později. Hrstka z nich ale možná své kousky vydá přesně v den uvedení na trh.

Čínský server MyDrivers dříve uváděl, že 13. prosince dorazí pouze referenční modely a karty od partnerů se na trhu objeví zhruba o týden či dva později. Nakonec to ale zřejmě nebude pravda, protože společnosti Sapphire, ASUS a PowerColor se už chlubí svými vlastními modely.

O plánech dalších výrobců ale v současné době informace nemáme, a proto nelze se 100% jistotou říct, jak to s jejich modely bude 13. prosince vypadat.

Možná jste si všimli, že situace u karet konkurenční Nvidie byla zcela rozdílná – v katalozích některých internetových obchodů byly karty dostupné několik týdnů před uvedením na trh a někde bylo dokonce možné zjistit cenu jednotlivých modelů. Nyní si ale spousta výrobců drží své modely v tajnosti.