Motorola se připravuje na uvedení nástupce oblíbeného modelu střední třídy označeného jako Edge 30 Neo. Ten debutoval v říjnu loňského roku a momentálně jej lze v Česku sehnat za něco okolo 10 tisíc Kč. Nadcházející Edge 40 Neo má přinést vylepšení jaksepatří a dle současných spekulací zachová přívětivou cenovku.

Podle rumunského portálu Mobilissimo zveřejnila Motorola v tamním regionu první upoutávku, která má odkazovat právě na Edge 40 Neo, byť název explicitně nezmiňuje. Je dost možné, že se nápisem „make a splash“ snaží naznačit odolnost vůči vodě. Nicméně, stupeň krytí IP52, čili ochranu proti šplouchancům, měl i loňský model, a tak by byla komplexnější ochrana (třeba IP68) nepochybně vítána. Fakt, že plakát pracuje převážně s modrou barvou, pravděpodobně znamená, že nejvíce propagovanou variantou bude právě modrá.

Spekuluje se, že Motorola Edge 40 Neo dostane 5 000mAh baterii, čímž si výrazně polepší oproti 4 020mAh baterii svého předchůdce. Dále má dostat čip MediaTek Dimensity 1050 v kombinaci s 12GB operační pamětí a 256GB úložištěm.

Podobně jako některé vlajkové smartphony má dostat displej se 144Hz frekvencí (opět upgrade oproti 120 Hz u Edge 30 Neo), úhlopříčkou o délce 6,55 palce a panelovou technologií pOLED. Co se týče fotoaparátů, očekává se přítomnost 50Mpx hlavního snímače, 13Mpx ultra širokoúhlého senzoru a 32Mpx selfie kamery.

Motorola Edge 40 Neo má dle upoutávky vyjít 14. září. Diskutuje se o ceně kolem 400 eur, čili 9 750 Kč v přepočtu.