Po dřívějších spekulacích Logitech končí se svými univerzálními ovladači Harmony, a to s okamžitou platností.

V příspěvku na podpoře firma upřesnila, že zbylé ovladače budou dále dostupné u prodejců do vyprodání zásob a Logitech je bude nadále podporovat.

Příspěvek cituje: „Plánujeme podporovat jak stávající uživatelskou základnu, tak i nové zákazníky. To zahrnuje přístup k softwaru a aplikacím pro nastavení a správu dálkových ovladačů Harmony.“

Logitech pak ještě dodal, že platformu plánují aktualizovat a i nadále rozšiřovat široký seznam podporovaných zařízení.

Přečtěte si také: Sony nemusí platit půl miliardy dolarů za ovladač PlayStation

Firmu Harmony Logitech koupil už v roce 2004 a od té doby představil velkou řadu univerzálních ovladačů od levných samostatných zařízení, až po high-end zařízení s dotykovou plochou a připojením k internetu.

Hlasy o prodeji značky se objevily v roce 2013, postupně totiž začala být televize jako taková méně a méně využívána a jako chytré ovladače začaly fungovat smartphony. Harmony tedy nakonec prodáno nebylo, místo toho teď definitivně končí.

Ovladače od Harmony si staví na univerzálnosti a kromě televizí tak s některými z nich můžete ovládat i konzole nebo třeba chytré osvětlení. Produkty Harmony byly považovány za nejlepší svého druhu, přesto teď po delší době bez nového modelu ohlašuje svůj konec. Aktualizace aplikací ale prý budou přicházet, dokud budou lidé ovladače používat.