Unikly rendery připravované vlajkové lodě Samsungu zvané Galaxy S23 Ultra, zveřejnil je server Smartprix ve spolupráci se známým leakerem Stevem Hemmerstofferem. Pokud se nebudete hodně soustředit na detaily, tak jej od předchůdce pravděpodobně nerozeznáte.

Galaxy S23 Ultra bude se svými údajnými rozměry 163,4 x 78,1 x 8,8 mm o něco širší než Galaxy S22 Ultra, který měřil 163,3 x 77,9 x 8,9 mm, ale zato nabídne tenčí rámeček. Velikost displeje prý zůstane na 6,8 palcích, ale dočkáme se vylepšení jasu, přesnosti barev a výkonu HDR. Od obrazovky se také má méně odrážet okolí.

Pokud se zaměříte na snímek výše, tak si lze všimnout změn v oblasti fotoaparátů. Tři velké ostrůvky evidentně budou u nového model v porovnání s Galaxy S22 Ultra více vystouplé, zatímco menší dva jsou zatlačené níž. Hrany telefonu také nejsou tak zaoblené. Po celém obvodu přední strany pak budou viditelné tenké rámečky a v horní části displeje najdeme otvor se selfie kamerou.

Mnoho spekulací nasvědčuje tomu, že Samsung Galaxy S23 Ultra bude pod kapotou mít čipset Snapdragon 8 Gen 2, který Qualcomm pravděpodobně odhalí v listopadu. Nabídnout by měl až 3,5GHz frekvence. Rozlišení fotoaparátu by pak mohlo být posunuto až na 200 megapixelů. Trochu zklamáním je informace, že bude smartphone podporovat jen 25W výkon nabíjení. Ve hře je ale také varianta, že by se toto omezení týkalo pouze Číny a v jiných koutech světa by byl maximální výkon vyšší.

Níže se můžete podívat na video, které zachycuje telefon Galaxy S23 Ultra ze všech úhlů.