Samsung Galaxy Tab Active 5, nadcházející přírůstek do rodinky odolných tabletů od Samsungu, byl nedávno zcela odhalen prostřednictvím významného úniku. Očekávaný tablet je vybaven 8palcovým WUXGA displejem, chráněným sklem Corning Gorilla Glass 5. Jeho výkon je zajištěn 5nm osmijádrovým procesorem a nabízí odnímatelnou baterii s kapacitou až 5 050mAh.

Tablet nabízí širokou škálu možností konektivity včetně 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, NFC a GPS. Má jednu 13Mpx zadní kameru s LED bleskem. Jeho robustnost je zajištěna standardem MIL-STD-810H, IP68 odolností proti vodě a prachu a schopností vydržet pád z 1,2 metru díky ochrannému pouzdru. Balení Galaxy Tab Active 5 také obsahuje dotykové pero S Pen se stupněm krytím IP68, které lze použít pro psaní, kreslení nebo celkově jako ovládací prvek místo prstu ruky.

Bezpečnostní platforma Samsung Knox zajišťuje ochranu zařízení od hardwaru až po software. Zařízení je dále vybaveno zvukovým systémem Dolby Atmos a dvěma mikrofony. Tablet je poháněn čipem Exynos 1380, doplněným o 6GB RAM a 64/128GB rozšiřitelnou paměť. Co ale zamrzí, je přítomnost poněkud zastaralého operačního systému Android 12.

Datum vydání Galaxy Tab Active 5 zatím nebylo oficiálně oznámeno, ale spekuluje se o možnosti představení spolu s odolným telefonem Galaxy XCover 7 v prvním čtvrtletí roku 2024.

Co na Samsung Galaxy Tab Active 5 říkáte vy?