Známý leaker Evan Blass sdílel na svém Twitteru fotky dvou nových laptopů od značek ASUS a Lenovo, přičemž oba si jistě najdou zájemce mezi náročnějšími uživateli. Zatímco nový ASUS ROG Flow Z13 bude cílit především na hráče, Lenovo Thinkbook Plus bude skvěle využitelný pro umělce a grafiky.  

ASUS ROG Flow Z13

ASUS zjevně vydává nástupce ROG Flow X13, jelikož na obrázku od Blasse můžeme vidět konvertibilní notebook, který na první pohled může vypadat jako Microsoft Surface 8 Pro. Jestliže tato novinka bude alespoň z části podobná svému předchůdci, už teď si můžeme být jistí, že bude disponovat skvělým výkonem.  

Zajímavou vlastností Flow X13 bylo, že se dal připojit k externí grafické kartě (eGPU), která se nazývá ROG XG Mobile. Externí grafika zároveň slouží jako USB dokovací stanice s velkým počtem portů. Je možné, že k eGPU půjde připojit právě i nový laptop Z13. Jelikož model X13 vyšel tento rok, můžeme být zvědaví, jaká vylepšení si pro nás ASUS nachystá u nového nástupce.  

Lenovo Thinkbook Plus

Lenovo Thinkbook Plus by mohl být praktickým nástrojem pro umělce a grafiky. Na zveřejněné fotce můžeme vidět notebook se sedmnáctipalcovým displejem. Hlavním důvodem, proč se o notebooku mluví však bude druhá menší obrazovka, jež se nachází napravo vedle klávesnice. Na rozdíl od minulé verze, která měla druhou obrazovku na zadní straně displeje, už nebudete muset notebook otáčet.  

O chystané novince zatím více informací neznáme, co ale víme téměř jistě je, že notebook musí být složen z kvalitních a výkonných komponentů, aby druhý displej bez problémů zvládal. Taktéž není vůbec jasné, kdy bude nový model uveden na trh.