Zhruba před měsícem byla v Číně představená nová vlajková loď, jež nese název Motorola Moto X40. K nám do Evropy a stejně tak do dalších koutů světa by však měla dorazit pod jménem Motorola Edge 40 Pro, a to už docela brzy. Nyní na povrch vyplavaly její nové rendery, jež ukazují design i barevné konfigurace.

Ke snímkům se dostal server Appuals, který je následně zveřejnil. Zdá se, že Motorola Edge 40 Pro bude štíhlý telefon s tenkými rámečky a prohnutým displejem, na jehož zadní straně najdeme v ostrůvku trojici fotoaparátů a baterku/blesk. Tlačítka na ovládání hlasitosti budou spolu s napájecím tlačítkem umístěna na pravém boku. Z obrázků není patrná snad jediná designová změna oproti čínskému modelu.

Jak je na tom výbava?

K dispozici máme také informace o specifikacích. Těšit se můžeme na vysoký výkon, jenž zajistí čip Snapdragon 8 Gen 2 doprovázený 12GB operační pamětí a 256 GB místa na úložišti. Jak už jsem ostatně zmínil, přední strana bude osazená prohnutým displejem, který využívá technologii OLED a chlubí se 165Hz obnovovací frekvencí a rozlišením FullHD+.

Vzadu najdeme 50Mpx hlavní fotoaparát, 50Mpx ultra širokoúhlou kameru a 12Mpx teleobjektiv. Selfie kamera má paradoxně vyšší rozlišení než hlavní fotoaparát, je totiž 60Mpx. Pod kapotou telefonu se bude nacházet 4600mAh baterie s podporou 125W drátového nabíjení a 15W bezdrátového nabíjení.

CENA A DOSTUPNOST

Co se týče dostupnosti, žádné konkrétní informace zatím nemáme, ale spekuluje se, že Motorola Edge 40 Pro dorazí v rámci MWC 2023 (tedy zhruba na přelomu února a března). Podle dřívějších zpráv serveru Appuals můžeme počítat s evropskou cenovkou 850 eur, což činí 20 250 korun v přepočtu. Žádný dražší ani levnější model k dispozici nebude, mobil se bude prodávat pouze v této jedné zmíněné konfiguraci.