Xiaomi se údajně chystá na trh uvést očekávaná zařízení už 4. října. Těšit se máme na telefony Xiaomi 12T a 12T Pro, ale také dlouho diskutovaný Redmi Pad. Půjde o první tablet, který bude čínský gigant prodávat právě pod brandem Redmi. To, jak bude vypadat, jsme díky úniku věděli už v červenci. Server WinFuture nyní ale přichází s novými rendery a řadou specifikací.

Chystaná novinka by měla údajně nabídnout 10,6palcový LCD displej s rozlišením 2000x1200 pixelů a 90Hz obnovovací frekvencí. Maximální jas pak bude 400 nitů. Pod kapotou prý najdeme čipset MediaTek Helio G99, který je postaven na 6nanometrovém procesu TSMC. Frekvence dvou výkonných jader ARM Cortex-A76 se může dostat na 2,2 GHz. Dalších šest jader nazvaných ARM Cortex-A55 mohou dosahovat jen 2GHz taktů.

Na zadní straně najdeme 8megapixelový fotoaparát s autofokusem a pro videokonference nebo focení selfíček (což není zrovna standardní činnost, kterou by většina lidí prováděla s tabletem), najdeme 8megapixelovou kameru i na přední straně. Potěší i kapacita baterie, která činí 8000 mAh a lze ji nabít o 18W výkonu. Redmi Pad dále disponuje čtyřmi reproduktory s podporou Dolby Atmos.

Redmi Pad bude dostupný se 4 GB RAM a 64 nebo 128 GB místa. Prodávat by se údajně měl za méně než 250 eur (v přepočtu skoro 6 200 korun) v barvách Graphite Gray, Moonlight Silver a Mint Green.