Předevčírem vyšel článek, který se zabýval grafickými kartami Nvidia GeForce RTX 4070 a RTX 4060 Ti, nebo respektive tím, jakými čipy budou vybaveny. Tým kanálu RedGamingTech se nyní dostal k fotografiím balení první zmíněné, a navíc hovoří o jejích specifikacích.

Už víme, že karta bude disponovat čipem AD104, a to buď konfigurací AD104-250, nebo AD104-251. Podle nejnovějších informací by se tyto dvě varianty moc lišit neměly. Jediným rozdílem podle serveru HKEPC bude, že kousek označený číslem 251 využije mírně odlišný obvod, což bude představovat zhruba o jeden dolar nižší náklady a také zajistí o trošku lepší energetickou účinnost.

Ve videu od RedGamingTech bylo zmíněno, že se v případě RTX 4070 máme dočkat 5 888 CUDA jader, 12GB paměti, jež poběží po 192bitové sběrnici, a 250W spotřeby. S posledním údajem každopádně nekorespondují exkluzivní informace serveru WCCFTECH, podle kterých by měla karta hltat pouze 200W (toho si jsou tvůrci videa mimochodem vědomi a rovněž na to v pozdější pasáží poukazují).

Nyní se pojďme podívat na onu uniklou fotografii Founders edice RTX 4070. Tým kanálu RedGamingTech ji nepořídil sám, ale byla mu zaslána od „poměrně spolehlivé osoby“, takže bohužel není schopen ověřit, zda se náhodou nejedná o dobře upravený podvrh. Nic ale přímo nenasvědčuje tomu, že balení není pravé. Design se oproti krabicím od RTX 4090 a RTX 4080 liší pouze zevnitř, a to rozměry výřezu, které jsou nyní výrazně menší.

Pokud některé z vás zarazilo, proč rovněž nezmiňuji balení karty RTX 4070 Ti, tak to hned vysvětlím. Tato grafika se totiž neprodává ve Founders Edici a příčina tohoto faktu je docela vtipná. Jak jistě víte, RTX 4070 Ti je pouze přeznačenou RTX 4080 12GB, jejíž vydání bylo zrušeno, a Nvidia údajně neměla čas na výrobu nových chladičů, kde by se nacházelo správné označení. V důsledku toho lze tedy kartu RTX 4070 Ti sehnat pouze jako model od jednoho z partnerů Nvidie

V současné době bohužel nevíme, kdy se dočkáme karty RTX 4070 Ti, ale RedGamingTech se přiklání k tomu, že tak nastane někdy ve druhém kvartálu letošního roku.