Po boku nových vlajkových smartphonů by měl technologický velikán Samsung odhalit i další generaci oblíbených chytrých hodinek Galaxy Watch. Zatímco nedávno byly zveřejněny první rendery zachycující model Classic, nyní se světu konečně naskytl pohled na oficiální marketingové snímky.

Za únikem stojí známý leaker a redaktor německého serveru WinFuture Roland Quandt. Podle jeho nejnovějších zpráv má Samsung vydat jak Galaxy Watch 6 Classic, tak i standardní model označený jako Galaxy Watch 6. Všechny modely hodinek ale mají společný čipset, jímž bude Exynos W930. Ten je vyráběn stejným procesem jako předešlé generace, tedy 5nm, a bohužel nepřinese bůhvíjak velký výkonnostní posun.

Galaxy Watch 6 se pochlubí displejem chráněným safírovým sklem a jeho velikost navíc bude o něco větší. Tělo hodinek jako takové se sice nerozšířilo, avšak Samsung trošičku zúžil okraje, díky čemuž zbyde více místa právě pro obrazovku. Dříve se sice hovořilo o tom, že Galaxy Watch 6 zvolí prohnutý design, ale uniklé snímky ukazují pravý opak. Co se pak týče barev, hodinky mají přijít v černé, stříbrné a béžové verzi. Modely budou k dispozici dva – 40mm a 44mm.

Galaxy Watch 6 Classic budou dostupné ve variantách 43mm a 47mm, nicméně vybírat nejspíš bude možné pouze z černé a stříbrné barvy. Zas a znova se nám potvrzuje návrat ke starým kořenům v podobě otočné lunety, s pomocí níž je možné brouzdat nabídkou. Jde o jeden z nejoblíbenějších prvků, který u minulé generace zmizel a byl nahrazen lunetou digitální. Quandt zmiňuje také voděodolnost 5ATM.

O ceně a technických údajích zatím žádné podrobnosti větší nemáme, bohužel. Je však pravděpodobné, že se brzy objeví v rámci nějakého dalšího úniku.

Co na Galaxy Watch 6 říkáte vy?