Galaxy S23 FE je telefon, který vyhlíží spousta fanoušků jihokorejského Samsungu. Fungovat by totiž měl jako přijatelný model střední třídy, jenž dostane poměrně slušné specifikace a dlouhou podporu pro systémové aktualizace, jak má jeho výrobce ve zvyku. Dle dřívějšího potvrzení od zástupce Samsungu se jej máme dočkat již brzy, což nyní potvrzuje i leaker Yogesh Brar. Ten navíc provařil i kompletní seznam parametrů.

Samsung Galaxy S23 FE vsadí na téměř dva roky starý vlajkový čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. V některých regionech, a osobně se obávám, že mezi nimi bude i Česká republika, se pak bude prodávat varianta s Exynosem 2200. Pod kapotou blížící se fanouškovské edice nalezneme 4 500mAh baterii s podporou 25W dobíjení. Chybět nemá ani podpora bezdrátového nabíjení.

Přední strana mobilu bude osazená 6,4palcovým Dynamic AMOLED panelem s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. S takovou úhlopříčkou displeje telefon nebude příliš velký, ale současně ani bůhvíjak kompaktní. Na zádech pak najdeme tři fotoaparáty seřazené pod sebou do semaforu, díky nimž bude Galaxy S23 FE vypadat jako klasický Galaxy S23. Hlavním překvapením má být 50Mpx senzor s optickou stabiliziací, který bude doprovázen 8Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 12Mpx teleobjektivem. Selfie kamera údajně zůstane u 10Mpx rozlišení.

Samsung Galaxy S23 FE celkově nebude nikterak zázračný telefon a už teď je jasné, že za jeho cenu bude pořídit čínský model s lepšími parametry. Pro milovníky zařízení od Samsungu, ale také ty spotřebitele, které láká dlouhá podpora Androidu, však bude zařízení jako dělané.

Aktuálně nám ještě chybí konkrétní datum vydání a podrobnosti o ceně, ale očekávám, že tohle vše brzy zjistíme prostřednictvím nějakého dalšího úniku.