Uniklých obrázků není v posledních dnech málo, na internetu se objevil obrázek nadcházející karty Nvidia GeForce RTX 4080, ale také snímek současné karty RTX 3090 Ti označené jako SUPER. Série zveřejněných fotografií ale pokračuje. Známý leaker Greymon55 na svém twitterovém účtu ukázal něco, co by mělo údajně být kartou RTX 4090 Ti neboli vlajkovou lodí grafik nové generace s architekturou Lovelace.

RTX 4090 Ti bude zařízením pro ty nejnáročnější uživatele, má nabídnout plný potenciál čipu AD102 vyrobeného pomocí 4nm technologie od TSMC. Celková spotřeba karty má činit asi 600 W, možná i více, což bude vyžadovat opravdu výkonné chlazení. To však Nvidia zřejmě nabídne, obrázek totiž ukazuje monstrum se třemi velkými větráky.

Podle samotného leakera má jít spíše o inženýrský vzorek, díky němuž je možné otestovat limity grafického čipu. Referenční vzorek prý nebude tak jednoduchý a pravděpodobně nabídne odlišný chladič. Ze samotného krytu toho moc nevyčteme, design s matně černou texturou je poměrně prostoduchý.

Grafický čip AD102 má disponovat 18432 jádry CUDA. Karta jako taková zřejmě nabídne 24 GB GDDR6X paměti s 24Gb rychlostí na 384bitové sběrnici. Propustnost by se tak mohla vyšplhat až na 1,152 TB/s. Právě kvůli takovým specifikacím bude RTX 4090 Ti energii hltat.