Google Meet představuje novou funkci s názvem "Take Notes for Me", která využije umělou inteligenci Gemini k automatickému zaznamenávání klíčových bodů během videokonference. Namísto doslovného přepisu bude tato funkce vytvářet shrnutí důležitých diskuzních bodů v dokumentu Google Doc, který se uloží na Disk Google vlastníka schůzky.

Dokument může být po skončení hovoru automaticky odeslán účastníkům nebo přidán do události v kalendáři. Bude také obsahovat odkazy na záznam schůzky a přepis, pokud byly tyto funkce povoleny.

Nová funkce bude zpočátku dostupná pouze pro zákazníky Google Workspace s doplňky Gemini Enterprise, Gemini Education Premium a AI Meetings & Messaging. V současné době je její použití omezeno na anglický jazyk a schůzky na počítačích nebo noteboocích.

Google již dříve oznámil plány na integraci generativní umělé inteligence do svých služeb a od té doby aktivně přidává funkce AI do svého hardwaru a softwaru. Asistent Gemini AI je již součástí Androidu a aplikací Workspace.