V posledních aktualizacích na svém oficiálním blogu představil globální dopravní gigant Uber zcela novou škálu nových funkcí a služeb, které budou pro zákazníky k dispozici v nejbližší době. Nejenže společnost pokračuje v expanzi do dalších měst, ale také zlepšuje svou nabídku v oblasti spolujízdy. Cestující z dalších osmnácti amerických měst nyní mohou využít výhod služeb spolujízdy.

Uber rovněž uvádí, že pro řidiče, kteří upřednostňují individuální jízdu a chtějí si půjčit vlastní vozidlo, rozšiřuje svou službu Carshare. V rámci této služby mohou uživatelé zapůjčit vozidlo od soukromých vlastníků.

Dopravní společnost také prohlásila svůj závazek k nulovým emisím do roku 2040 pro celou společnost. Cestující z Austrálie již nyní mají možnost vybrat si, zda chtějí cestovat pomocí hybridního nebo elektrického vozidla, v rámci nově zavedené služby pojmenované Uber Green.

Společnost také vylepšuje aplikaci pro řidiče. Odhalila nové funkce, jako jsou informace o cenách a umístění nabíjecích stanic v reálném čase. Vylepšená aplikace navíc umožní filtrovat cestovní požadavky na základě stavu nabití elektromobilu, čímž poskytne další úroveň pohodlí a flexibility pro řidiče.