Jakmile Elon Musk převzal kontrolu nad Twitterem, přibyly nové funkce, změnil se systém ověřování a proměnou postupně prochází také některé politiky společnosti. Zatímco původně byla platforma soustředěná pouze na textový obsah s doprovodem multimédií, nyní se má výrazněji fokusovat také na videa.

Sledováním vertikálních videí uživatelé Twitteru stráví více než 10 % celkového času. Platforma tedy nejspíš vidí potenciál v růstu, z něhož by následně mohl vydolovat peníze.

O skutečnosti informovala agentura Reuters, která se podrobnosti dozvěděla z prezentace, jež byla majitelem Elonem Muskem a novou generální ředitelkou Lindou Yaccarino ukázána investorům. Šéfka Twitteru jim měla mimo jiné ve čtvrtek investorům sdělit, že společnost aktuálně jedná se známými osobnostmi, platebními službami a mediálními zástupci o možných partnerstvích.

Z Muskových počinů je patrné, že se Twitter ubírá směrem k transformaci na „platformu určenou pro vše“. Kontroverzní multimiliardář dříve naznačoval příchod služeb typu zprostředkování digitálních plateb a právě toto rozšíření portfolia funkcí je nejspíš důvodem, proč byl obchodní název Twitteru změněn na X Corp.

O nástupu Lindy Yaccarino do funkce generální ředitelky platformy jsme vás samostatně informovali zde. Věří se, že se jí povede napravit komplikované vztahy s inzerenty, kteří přestali Twitter využívat jako místo pro umisťování reklamy poté, co jej převzal Elon Musk. Oblíbená sociální síť kvůli tomu přišla o nemalé peníze.