Před necelým dnem Elon Musk připomněl, že odstoupí z funkce generálního ředitele sociální sítě Twitter, kterou vlastní od října loňského roku. Zároveň naznačil, že populární platformu nově povede žena, jež do funkce nastoupí přibližně za šest týdnů. Nyní už máme potvrzeno, o koho jde.

Do vedení Twitteru nastoupí reklamní ředitelka americké mediální společnosti NBCUniversal Linda Yaccarino, oznámil dnes Musk ve svém příspěvku. Nová CEO se bude údajně zaměřovat zejména na obchodní operace, zatímco sám Musk bude působit jako výkonný předseda nebo technický ředitel, který bude mít dohled nad produkty, softwarem a chodem serverů.

„Těšíme se na spolupráci s Lindou při přeměně této platformy na X, aplikaci pro všechno,“ zakončil Musk své oznámení.

Je pěkné vidět, že Elon Musk dodržuje svůj slib z prosince loňského roku, kdy v reakci na anketu, v níž si lidé odhlasovali, že jej za generálního ředitele platformy nechtějí a měl by odejít, prohlásil, že tak skutečně učiní. „Odstoupím z funkce generálního ředitele, jakmile najdu někoho tak pošetilého, aby se této práce ujal!“ napsal tehdy.

Poté, co kontrolu nad Twitterem přebral kontroverzní multimiliardář a podnikatel Elon Musk, zažívala platforma spíše horší nežli lepší časy. Postupně přišla o nemalý počet inzerentů – řada z nich měla strach, že se jejich reklamy budou zobrazovat vedle dezinformací a nenávistného obsahu – což ji vystavilo nelehké finanční situaci. Momentálně se očekává, že by narušené vztahy s inzerenty mohla vylepšit právě Yaccarino, v důsledku čehož by platforma získala zpět alespoň část svých tehdejších příjmů z reklam.