Od doby, co se dostal kontroverzní multimiliardář Elon Musk do vedení sociální sítě Twitter tím, že ji odkoupil, se na platformě odehrálo snad více změn než kdy dříve. Kompletní přepracování verifikačního systému, přidání nových funkcí, zlepšení nástrojů pro monetizaci a mnoho dalšího, nicméně zprávy o budoucnosti sociální sítě stále neutichají. Dnes Elon Musk ohlásil, že z platformy zmizí neaktivní účty.

Čištění Twitteru se bude týkat pouze účtů, které během posledních několika let neprojevily žádnou aktivitu. Období nečinnosti nutné pro smazání účtu sice specifikováno nebylo, nicméně v zásadách sociální sítě je uvedeno, že by se uživatel měl ke svému účtu přihlašovat minimálně jednou za třicet dní, aby se vyhnul jeho permanentnímu odstranění pro neaktivitu, upozorňuje agentura Reuters.

Musk v příspěvku rovněž upozorňuje na fakt, že se řada uživatelů kvůli tomuto kroku nejspíš setká s úbytkem počtu sledujících.

V době psaní článku se už příspěvek Elona Muska zobrazil více než 10 milionům lidí, přičemž spousta z nich vyjádřila svůj názor na mazání účtů v komentářové sekci. Řada uživatelů se například bojí o účty zesnulých, ke kterým nemají přístup ani jejich pozůstalí, jimž častokrát záleží na tom, aby byla jejich poselství na sociální síti zachována navzdory neaktivitě.

Mazání účtů bude jednou z mnoha významných událostí, které se v poslední době na Twitteru odehrály. Nedávno platforma odebrala modrý odznak symbolizující ověření tisícům významných osobností včetně politiků, celebrit či novinářů, kteří neplatí za službu Twitter Blue.