Twitch, jedna z nejpopulárnějších streamovacích platforem na světě, před nedávnem uvedl novinky zaměřené na bránění zakázaným uživatelům ve sledování streamů. Podle oficiálního blogového příspěvku tato novinka reaguje na narůstající obavy a stížnosti streamerů týkající se nežádoucích diváků a obtěžování.

Ačkoli bylo dříve možné pro zakázané uživatele sledovat streamy bez možnosti účasti v chatu, nové nastavení to mění. Streamerům nyní postačí zapnout možnost blokace zakázaných uživatelů před sledováním ve svém tvůrčím panelu v sekci pro nastavení moderování.

Odpovídaje na požadavky komunity, Twitch tvrdí, že tato aktualizace je prvním krokem k boji proti obtěžování na jejich platformě. Trevor Fisher, hlavní produktový manažer na Twitchi, poukázal na to, že streamerská komunita vyjádřila potřebu více nástrojů k odrážení zabanovaných diváků.

Přesto má tato novinka svá specifická omezení. Pokud je uživatel přihlášen, nemůže sledovat zakázaný obsah. Avšak po odhlášení je mu obsah opět dostupný. Twitch proto pracuje na dalších funkcích, které by zamezily nežádoucím divákům v přístupu k záznamům, sestřihům a klipům.