V roce 2020 populární platforma Twitch založila Bezpečnostní poradní sbor s cílem vylepšit bezpečnostní politiky a chránit zájmy skupin. Sbor, sestavený z odborníků na kyberšikanu, výzkumníků a komunitních členů, měl za úkol navrhovat nové zásady a vyvíjet bezpečnější produkty. Nyní však Twitch rozhodl o rozpuštění stávajícího týmu a ukončení jejich smluv k poslednímu květnu.

Mezi klíčové členy sboru patřili Dr. Sameer Hinduja z Centra pro výzkum kybernetické šikany a Dr. TL Taylor z AnyKey, organizace zaměřené na inkluzi v oblasti videoher a esportů. Twitch je informoval, že nová forma poradního sboru bude primárně tvořena jednotlivci, kteří již nyní působí jako ambasadoři platformy a jsou známí svým pozitivním přínosem ke komunitě.

Podle Elizabeth Busbyové, manažerky pro důvěru a bezpečnost na Twitchi, budou noví členové rady přinášet "svěží a rozmanité perspektivy". Ambasadoři, kteří jsou aktivní uživatelé a mají přímé zkušenosti s bezpečnostními politikami Twitche, jistě přinesou cenné znalosti a zkušenosti. Společnost totiž čelí potřebě snižování nákladů, což bylo dříve demonstrováno propuštěním 35 % zaměstnanců.