Herní mobil člověk obvykle pozná na první pohled díky efektním světýlkům, agresivním barvám, výrazným nápisům a podobným ozdobám, které konvenují dané cílové skupině. Čínská značka Nubia zašla ve vymýšlení ozdob pro svůj nejnovější herní mobil ještě dál, když telefon osadila elektrochromatickým sklem, které dokáže měnit svou průhlednost. Nezvyklým materiálem byla osazena zadní strana telefonu. Na první pohled si ničeho nevšimnete, když ale na telefon poklepete, černá záda se během okamžiku zprůhlední a najednou vidíte součástky telefonu včetně rotujícího větráčku.

Elektrochromatická skla se používají nejčastěji při výrobě samostmívacích zpětných zrcátek do aut. Jejich výhodou je, že brání oslnění řidiče při odrazu světel aut jedoucího za ním. V minulosti už jsme ale byli svědky použití této technologie při výrobě mobilních telefonů. Čínský OnePlus například elektrochromatickým sklem maskoval kamery na zadní straně mobilu. Nakonec ale zůstalo jen u konceptu a telefon nikdy neputoval do sériové výroby.

Nubia Red Magic 6 Series je ale skutečný mobil, který si budete moci koupit. Tedy za předpokladu, že čínské zdroje nepřehánějí. Co dalšího o telefonu víme? Moc toho není. Red Magic 6 má pohánět Snapdragon 888 a podle ředitele společnosti Nubia půjde dost možná o nejvýkonnější telefon na trhu. Výrobci herních telefonů často CPU přetaktují, což by vysvětlovalo aktivní chlazení na videu. To už se ale dostáváme do sféry spekulací. Jaká je skutečnost, ukážou až recenze a benchmarky.