Prodlužovačka je jednou z běžných součástí velkého množství domácností. Existují ale i takové modely prodlužovaček, které dokáží víc než jen připojit nebo spotřebiče k elektrické síti. Jednou takovou je i nová Tapo P300 od společnosti TP-Link.

Prodlužovačka Tapo P300 skýtá nejen tři zásuvky pro spotřebiče, ale také dva porty typu USB-A s podporou nabíjecího standardu Quick Charge třetí geneace a jeden port USB-C, jenž dokáže vašemu zařízení dodávat až 18 W.

Jedním z hlavních lákadel této chytré prodlužovačky je vzdálené ovládání pomocí mobilní aplikace Tapo, která je navíc dostupná v češtině i slovenštině. Nainstalovat ji lze skrze obchod Google Play nebo App Store. Na dálku můžete pracovat nejen se spínáním prodlužovačky jako takové, ale i jednotlivých zásuvek. Díky podpoře asistentů Amazon Alexa a Google Asistent lze prodlužovačku ovládat i hlasovými příkazy. Majitelé iPhonů o tuto vychytávku rovněž nejsou ochuzeni – Tapo P300 mohou začlenit do chytré domácnosti Apple HomeKit a následně využívat Siri.

Mezi další užitečné vychytávky patří i vytvoření časových plánů pro automatické spínání zásuvek nebo funkce náhodného vypínání a zapínání zařízení, která může ve zlodějích vzbudit dojem, že je někdo doma.

V tiskové zprávě je zmíněno i zabezpečení – prodlužovačka využívá samozhášivého materiálu, nadproudové a teplotní ochrany, nebo dokonce dětské pojistky.

Chytrá prodlužovačka TP-Link Tapo P300 u nás vyjde na 1 299 korun.