Představte si, že v poklidu sedíte u sebe v pokoji u počítače a na hlavě máte sluchátka od Razeru, když vám zbloudilá střela proletí oknem a zasáhne vás. Tuto velmi nepravděpodobnou situaci zažil jeden muž z Kalifornie, který svůj zážitek sdílel na Redditu.

Místo zranění muž vyvázl zcela netknutý právě díky tomu, že měl svá sluchátka na hlavě. „[...] ve středu ráno v 10:30 mi oknem proletěla zbloudilá střela a zasáhla má Razer sluchátka na hlavě. Nebýt těch kvalitních sluchátek, byl bych v 18 letech mrtvý. Nedokážu si ani představit všechnu tu bolest, kterou by prožila moje rodina a přátelé,“ píše v příspěvku.

Dodal ještě: „Přišlo to z vedlejšího bloku. Byla to zbloudilá střela. Někdo se špatnou muškou mě málem zabil, když jsem se si jen povídal s přáteli. Střela proletěla oknem do mých sluchátek, odrazila se od zdi a přistála v mé posteli. Čekali jsme, až si ji odvezou policisté.“

Zasažená sluchátka jsou originální Razer Kraken, za ani ne jeden a půl tisíce obstojný výkon. Muž pak přidal ještě fotku samotné střely, která přistála v posteli, a místa na zdi, kde se měla ještě před dopadem odrazit.

V komentářích se objevovaly i nedůvěřivé hlasy, které například upozorňovaly na to, že není zřejmý průstřel sítě proti hmyzu před oknem. Ten ale vidět je, jen není natolik zřetelný, jelikož se síť, kupodivu, deformuje jinak než sklo. Každý se evidentně hned stal balistickým expertem, jak už to na internetu bývá.

Otázkou je, zda by i jiná sluchátka dokázala to stejné. Odpověď zní, že nejspíš ano, i tak je ale zajímavé vidět, že i headset může mít takový vliv na život. Zasažený byl nakonec kontaktován Razerem, který mu nabídl náhradní headset. Odmítl jej ale s tím, že chtěl firmě jen poděkovat.