TikTok, platforma, která se stává stále více populární mezi mladými, zavádí nové komunitní směrnice s platností od května letošního roku. Směrnice mají za cíl zamezit šíření obsahu, který by mohl být považován za problematický nebo nevhodný. Seznam nežádoucího obsahu nyní zahrnuje, mimo jiné, nebezpečné výzvy, dezinformace a obsah s sexuálním nebo násilným podtextem.

Speciální důraz je kladen na prevenci šíření konspiračních teorií a neověřených zdravotních rad, které mohou uživatele uvádět v omyl. TikTok rovněž zakazuje publikaci videí od uživatelů mladších 16 let ve vyhledávacím kanálu "Pro vás", aby ochránil mladší uživatele před potenciálními riziky.

Tvůrci, kteří opakovaně porušují nově stanovená pravidla, čelí zvýšeným trestům, včetně možnosti, že jejich účty budou kompletně vyřazeny z doporučovaných algoritmů. To může výrazně ovlivnit jejich viditelnost a sledovanost na platformě.

TikTok zavedl i nové nástroje pro tvůrce, jako je funkce stav účtu, která umožňuje sledovat, jaké konkrétní příspěvky porušují pravidla, a kontrolu účtu, díky které mohou uživatelé zjistit, zda jsou jejich účty omezeny v důsledku porušení pravidel.