TikTok, oblíbená sociální platforma, se rozhodla nabídnout svým uživatelům novou službu pojmenovanou Series. Služba byla poprvé oznámena v březnu letošního roku a dává možnost tvůrcům generovat prémiový, exkluzivní obsah určený speciálně pro jejich fanoušky. Tento obsah bude ale dostupný pouze po zaplacení, jelikož bude skryt za takzvaným paywallem.

Z oficiálního prohlášení společnosti TikTok vyplývá, že tvůrci mohou svůj exkluzivní obsah nabízet za ceny od 1 až do 190 dolarů (v přepočtu jde o rozmezí od 22 do 4 200 Kč). Délka videí v rámci této prémiové služby může dosáhnout až 20 minut, což je výrazné prodloužení oproti předchozímu limitu 10 minut, který byl nastaven pro některé uživatele.

Aby mohl tvůrce zpeněžit svůj obsah prostřednictvím nové služby Series, musí splnit několik kritérií stanovených v nejnovějších pravidlech. Mezi tyto podmínky patří minimální počet 10 000 sledujících a také věková hranice tvůrce, která musí být 18 let a více. Služeb Series mohou však využívat i uživatelé, kteří mají alespoň 1 000 sledujících a splňují další požadavky. Ti mohou také zkusit zažádat o vstup ukázáním exkluzivního obsahu, který nabízí jinde.