V uplynulých dnech se uživatelům oblíbené videoplatformy TikTok zobrazily vyskakovací oznámení o TikTok Notes, která mají sloužit k sdílení fotografií. Podle oznámení se brzy spustí „nová aplikace pro sdílení fotek“ s možností, že stávající fotoposty uživatelů budou automaticky sdíleny v této nové aplikaci, přičemž uživatelé mohou vybrat, zda chtějí své obrázky sdílet, nebo ne. Lidé notifikaci sdíleli prostřednictvím sociální sítě X (dříve Twitter).

Z analýzy kódu a jazyka v APK souboru TikToku, který je formátem instalovatelného souboru pro Android, vyplynulo, že společnost pracuje na spuštění aplikace pro sdílení fotografií pojmenované TikTok Photos. Nejnovější pop-up oznámení v aplikaci TikTok však naznačují, že firma zvažuje i jiné názvy pro aplikaci.

V kontextu soupeření s Meta o dominanci v sociálních médiích se TikTok připravuje na uvedení své aplikace pro sdílení fotografií, zatímco Meta nedávno představila vertikální video přehrávač pro Facebook. TikTok Notes se tak může stát jasným konkurentem Instagramu.