Slovo TikTok si většina lidí spojí s populární sociální sítí, která je určená pro sdílení video obsahu. Hlavní odlišností od konkurence je formát – appka totiž není přizpůsobená pro sdílení videí nahraných „na šířku“, nýbrž „na výšku“. To se ale má brzy výrazně změnit.

Tvůrci TikToku začali testovat nový režim, jenž umožní sledování videí v celoobrazovkovém horizontálním režimu. Nejde navíc jen o pouhý drb, nýbrž oficiální věc, kterou společnost ByteDance potvrdila serveru TechCrunch. Není tedy divu, že jsou sociální sítě jako Twitter zaplavené příspěvky od překvapených uživatelů, jimž se speciální režim začal zničehonic ukazovat.

To, že diváci budou moci sledovat videa v celoobrazovkovém režimu s telefonem natočeným „na šířku“ je pro TikTok zcela revoluční, a to nejen pro publikum, ale i tvůrce samotné. Ti už například nebudou muset ztrácet čas speciální úpravou herních videí, aby byla pro jejich diváky na TikToku pohledná (a nezobrazovala se jako obdélník mezi dvěma obrovskými černými pruhy).

Testování nového režimu může v některých z vás evokovat otázku, jakou jedinečnou vlastnost ztratí TikTok příště. A tím rozhodně nechci naznačit, že by byly změny špatné. Ale jen se zamyslete – TikTok původně fungoval jako platforma pro velice krátká videa, jejichž délka byla v řádu sekund, nicméně postupem času se limit vícekrát zvedl a nyní je možné nahrávat až 10minutový obsah.