Skupinové chaty na TikToku se staly jednou z nejvíce požadovaných funkcí, a nyní je společnost ByteDance postupně zpřístupňuje uživatelům po celém světě. I když tato funkce ještě není dostupná všude, ti, kteří ji již mají, mohou snadno začít chatovat s více přáteli najednou. Skupinový chat lze vytvořit buď přímo z vaší doručené pošty, nebo během sdílení videa.

Pokud chcete založit skupinový chat z doručené pošty, stačí klepnout na tlačítko „Chat“ v horní části obrazovky nebo vybrat jméno ze seznamu zpráv a poté zvolit „Další možnosti…“. Pak jednoduše vyberete přátele, které chcete do skupiny přidat, a kliknete na „Zahájit skupinový chat.“ Druhou možností je sdílení videa s více lidmi najednou. Když narazíte na video, o kterém chcete diskutovat s více přáteli, stačí klepnout na tlačítko „Sdílet“, vybrat „Vytvořit skupinový chat“, vybrat přátele, přidat zprávu a začít konverzaci.

Pokud obdržíte pozvánku do skupinového chatu, můžete ji snadno přijmout přes svou doručenou poštu. Pozvat lze pouze ty uživatele, kteří vás také sledují. Pro mladší uživatele však platí určitá omezení. Skupinové chaty nejsou dostupné pro uživatele ve věku 13 až 15 let, a pro uživatele ve věku 16 a 17 let platí, že se mohou připojit pouze do chatu, kde mají alespoň jednoho společného přítele.