TikTok a Universal Music Group oznámily obnovení svého partnerství, což umožní návrat hudebních hitů od Taylor Swift, Olivie Rodrigo, The Weeknd a dalších umělců na populární platformu. Partnerství bylo obnoveno po přerušení, kdy Universal v únoru tohoto roku stáhl svou hudbu z TikToku, což vedlo k dočasnému omezení dostupnosti skladeb od svých umělců na platformě. Obě společnosti nyní spolupracují na rychlém obnovení obsahu, aby vyhověly potřebám více než miliardy uživatelů TikToku.

Jedním z klíčových aspektů dohody je ochrana uměleckých děl před generativní umělou inteligencí. TikTok a UMG se zavázaly k ochraně lidské kreativity a k odstranění neautorizované hudby vytvořené AI z platformy. Jedná se tak o významný krok k udržení autenticity a originality hudebních děl.

Dohoda rovněž zahrnuje nové možnosti monetizace. Platforma nabídne umělcům pokročilé analytické nástroje a možnosti, jako je integrace prodeje vstupenek a funkce „Add to Music App“, což umožní umělcům lépe monetizovat svou tvorbu na digitálních platformách.