Sociální platforma Threads, kterou vlastní společnost Meta, podniká kroky k zlepšení své schopnosti nabízet obsah v reálném čase. Nedávné zavedení funkce vyhledávání seřazeného podle novosti příspěvků je reakcí na dlouhodobou frustraci uživatelů, kteří si stěžovali na obtížné dohledání aktuálních novinek a komentářů k dění.

Adam Mosseri, vedoucí představitel Threads, potvrdil, že nová funkce je momentálně testována u omezeného počtu uživatelů. „Tento test nám umožní zjistit, jak efektivně můžeme uživatelům předkládat relevantní vyhledávací výsledky v reálném čase,“ uvedl Mosseri.

Zatímco seřazení podle nedávných příspěvků není totožné s chronologickým vyhledáváním, očekává se, že novinka pomůže lépe vyhledávat informace o právě probíhajících událostech. Efektivita této funkce bude záviset na tom, zda Meta rozšíří filtr na všechna témata dostupná na platformě. V současné době se testuje na komunitě NBA Threads, kterou Mosseri zvláště podporuje, zatímco k jiným aktuálním tématům se staví rezervovaněji.