Začátkem června Motorola představila svůj nový skládací telefon Razr 40 Ultra, který je oproti předchůdci lepší v mnoha ohledech. Hlavním z nich je velká externí obrazovka – aktuálně nejrozměrnější na trhu – kterou lze využívat pro nejrůznější typy aktivit, včetně sledování videí na YouTube nebo vyřizování e-mailů. Jak je na tom ale telefon s odolností? To prověřil známý tester.

Motorola Razr 40 Ultra byla podrobena notorickému testu odolnosti tvůrce Zacka Nelsona z kanálu JerryRigEverything. Ten je známý tím, že telefony moc nešetří. U nového véčka od amerického výrobce tomu nebylo jinak a po klasickém škrábání displeje a zadního krytu se vrhnul na poměrně nestandardní krok – posypal telefon směsí hlíny a kamení, aby podrobil zkoušce stupeň krytí IP52. Ten sice zajišťuje určitou odolnost proti prachu, ale prakticky žádnou vůči vodě.

I navzdory tomu, jak telefon nehezky vypadal, fungovaly veškeré mechanismy bez křupání či podobných nežádoucích zvuků. Zacka potěšila i čtečka otisků, která byla schopna fungovat i přes poškrábání. Poté si tvůrce klasicky vzal do ruky svůj zapalovač a držel pod ním sekundární obrazovku, jejíž AMOLED panel přežil zhruba 20 sekund a pak zbělaly pixely, které se ale tentokrát nevrátily zpět do původního stavu. Hlavní displej nedopadl o moc lépe a pod náporem plamene zasažené místo zčernalo.

Nakonec přišel obávaný test přehnutí, ve kterém se rozhodne, zda telefon v testu uspěl, nebo nikoliv. Motorola Razr 40 Ultra opravdu překvapila – s primární obrazovkou se sice nic nestalo, ale ta sekundární popraskala. Sám Zack se divil, jak je to možné, ale pak přišel na to, že sklo u externího displeje nepodporuje žádný další materiál. I navzdory poškození ale zařízení dál fungovalo.