Elon Musk, generální ředitel společnosti Tesla a SpaceX, na sociální síti X (dříve Twitter) oznámil, že Tesla odhalí své robotaxi 8. srpna letošního roku. Zpráva dorazila několik hodin poté, co zpravodajský portál Reuters uvedl, že společnost ruší své plány na cenově dostupné elektrické auto.

Podle Reuters měla Tesla změnit strategii a soustředit se na vývoj robotických os pro malá vozidla. Tesla, která dříve avizovala vytvoření dostupnějšího elektrického auta s cenou okolo 25 000 dolarů, čelí nyní otázkám ohledně své budoucí produktové linie, i když Musk naznačil uvedení tohoto modelu na trh v druhé polovině roku 2025.

Musk, který obvinil Reuters z lži, neupřesnil, na kterou část zprávy se konkrétně vztahuje. Jeho potvrzení o nadcházejícím uvedení robotaxi by mohlo naznačovat, že Tesla neopouští své ambice v oblasti dostupnějších EV.

S cenami, které se pro Model 3 začínají na 39 000 dolarech, zůstává otázkou, jak Tesla interaguje svou technologii autonomního řízení, zvláště poté, co se rozhodla vzdát radaru a dalších senzorů ve prospěch systému založeného výhradně na kamerách. Nechme se tedy překvapit.