Poprvé jsme se o nové generaci televize Frame od Samsungu dozvěděli už na konferenci CES, teprve teď ale míří do obchodů. Jde o kousek, který se sám o sobě snaží zapadnout do interiéru se svým dekorativním rámem a jednou skvělou funkcí displeje.

Když totiž televizor nepoužíváte, můžete na něm nechat svítit obrazy. To stejné zařízení, na kterém se tak z gauče koukáte třeba na sport, se stane i dekorací. Tu je navíc díky designu displeje na první pohled, třeba pro návštěvy, těžké rozeznat od běžného obrazu.

Tohle všechno jsou ale funkce představené již minulý rok s minulým modelem, co se letos stalo tak revolučního, že to stojí za řeč? Samsung na televizi přidal matný displej, takže pokud se zobrazený obraz kouknete se světlem v zádech, bude se výrazně více podobat skutečnému obrazu.

Co se týče dalších specifikací, tak televize začíná na 43" úhlopříčce a končí až na 75 palcích. Panel samotný nabízí rozlišení 4K a HDR s technologií Quantum Dot. Vestavěný je také AirPlay 2 od Apple či chytrý asistent z dílen Amazonu; Alexa.

Cenovka začíná na asi 22 000 korunách (zhruba 920 euro), cena v českých obchodech ale zatím jasná není.