Čínská společnost Realme již brzy uvede na trh svou novou vlajkovou loď s označením GT Neo5, která jako vůbec první telefon na světě dovolí uživatelům nabíjet baterii až 240W výkonem. Zajímavostí by ale ve skutečnosti mohlo být více. Jedním z nich je třeba RGB světlo na zadní straně.

V upoutávce, kterou Realme zveřejnilo skrze svůj oficiální účet na platformě Weibo, společnost láká nejen na ono ultra rychlé nabíjení, ale také RGB obdélník umístěný vedle trojice zadních fotoaparátů. Uživatelé údajně budou moci přepínat mezi pětadvaceti různými barvami.

Z videa je rovněž patrné, že se toto zadní světélko bude samo přizpůsobovat různým událostem. Když klesne kapacita baterie pod úroveň 20 %, bude zářit červeně, jakmile obdržíme zprávu, rozsvítí se zeleně a v případě, že nám někdo bude volat, se rozsvítí fialově. Barva by se měla různě střídat i při hraní, a to prý i v závislosti na zbrani, kterou budeme zrovna používat.

Realme GT Neo5 má dorazit s 6,74palcovou AMOLED obrazovkou o rozlišení 1,5K a 144Hz obnovovací frekvencí. Pod kapotou se bude nacházet čipset Snapdragon 8+ Gen 1, díky němuž bude možné pořádně si vychutnat i náročnější herní tituly. Multitasking pak usnadní až 16 GB operační paměti typu LPDDR5.

Jak už jsem zmiňoval, vzadu najdeme tři fotoaparáty, přičemž rozlišení toho hlavního bude 50 Mpx. Doprovázet jej bude 8Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač.

Telefon Realme GT Neo5 bude v Číně představen už 9. února, nicméně do dalších koutů světa pravděpodobně dorazí až během akce MWC 2023, jež proběhne ke konci února.