Vyrábět smartphony s černými zády a jedním kamerovým modulem je nuda, ukazují poslední dobou světu různí výrobci. Podívejte se třeba na Nothing Phone, ASUS ROG Phone, Nubia RedMagic nebo Infinix GT 10 Pro+. Podobně to nejspíš vnímá i čínský výrobce Tecno, jehož nový telefon Pova 5 Pro láká na skutečně výstřední design. Za informace o něm jsme vděční serveru GSM Arena.

Záda Tecno Pova 5 Pro jsou navržena v „mechanickém“ stylu, který je doprovázen speciálními LED pruhy. Ty dokáží svítit v devíti různých barvách a podobně jako u Nothing Phonu nebo Realme GT Neo5 slouží nejen jako zajímavá ozdoba, ale také jako indikátor oznámení, příchozích hovorů nebo slabého stavu baterie. Dokáže se navíc přizpůsobovat i událostem při hraní videoher. Kam se hrabe Nothing...

Přední strana telefonu je osazená velkým, 6,78palcovým displejem, kvůli němuž nové Tecno rozhodně nelze nazvat kompaktním kouskem. Panel pracuje s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí.

Smartphone je poháněn čipsetem MediaTek Dimensity 6080, který je vyráběn 6nm procesem a pracuje s maximální frekvencí 2,2 GHz na jádrech Cortex-A76. Doplňován je 8GB pamětí a 256GB úložištěm. Pod zadním krytem telefon schovává také 5 000mAh baterii s podporou 68W dobíjení kabelem. Výrobce uvádí, že za 15 minut se dokáže akumulátor nabít do 50 % své kapacity.

O vhodnou teplotu vnitřku mobilu se stará odpařovací komora o velikosti 2 820mm² a plocha pro odvod tepla o velikosti 12 979 mm². Tenco slibuje, že tyto komponenty udrží teplotu čipsetu o 2 °C chladnější během náročnějšího hraní.

Tecno Pova 5 Pro zatím nemá cenu ani datum vydání, ale údajně dorazí již brzy. K nám se ale zřejmě nepodívá, neboť dle dostupných informací přijde pouze na jihovýchod Asie, do států na Středním Východě a do Jižní Ameriky.