Čínský výrobce Tecno v pátek oficiálně představil své první véčko, o kterém se měsíce diskutovalo v souvislosti s řadou úniků. Teď už máme k dispozici všechny důležité informace, čili kompletní seznam specifikací a podrobnosti týkající se ceny. Hned ze začátku můžeme říct, že je Tecno Phantom V Flip levnější než všechny nové výtvory konkurenčních značek.

Tecno Phantom V Flip se ale neliší pouze tím, kolik stojí. Už na první pohled si totiž můžete všimnout nezvyklého provedení zadní strany. Čerstvě odhalené véčko má na jedné polovině zad velký kruhový modul s fotoaparáty, v jehož středu se nachází 1,32palcový sekundární displej, rovněž kruhového tvaru.

Vzhledem k jeho velikosti nepočítejte s tak širokou škálou možností, jako nabízí Motorola Razr 40 Ultra nebo Samsung Galaxy Z Flip 5, ale pro čtení oznámení, práci s určitými widgety nebo pořizování selfíček je zcela dostačující.

Hlavní obrazovka pak měří 6,9 palce a nabízí 120Hz obnovovací frekvenci, rozlišení 1080x2640 pixelů a nejvyšší jas 1 000 nitů. Velikostně je tak primární displej o něco větší než u Oppo Find N2 Flip či Galaxy Z Flip 5, ale bohužel pro Tecno, jasnost nabízí oba zmíněné konkurenční modely vyšší. Razr 40 Ultra od Motoroly pak má stejně velkou obrazovku, ale rovněž vyšší maximální jas.

Pod kapotou novinky od Tecno najdeme procesor MediaTek Dimensity 8050, který bohužel výkonnostně odpovídá spíš střední, maximálně vyšší střední třídě. V praxi to tedy znamená, že neposkytuje lepší výkon než žádné z clamshell skládaček jiných společností, které jsme v tomto článku dosud zmínili. Právě čipset, jenž je doprovázen 8GB operační pamětí a 256GB úložištěm, je zřejmě místem, kde výrobce trochu šetřil.

Na druhou stranu, pro řadu spotřebitelů toužících po skládacím výkonu nemusí být fakt, že nedostanou vlajkový procesor, nijak zdrcujícím. Naopak se může jednat o docela pozitivní vlastnost, protože trochu slabší výbava trochu snižuje cenu, která je u véček stále ještě nastavená docela vysoko (ačkoliv se třeba Motorola pokusila o vytvoření cenově dostupnějšího modelu). Levných modelů je minimálně na evropském trhu zoufale málo, pokud tedy nepočítáme několik let staré kousky.

Pod kapotu zařízení, které je mimochodem 7 mm tenké v rozloženém stavu, umístilo Tecno také 4 000mAh baterii, což na véčko rozhodně není tragédie, ale už jsme viděli mobily s větší kapacitou. Podporováno je 45W nabíjení, které údajně stačí k tomu, aby se baterie nabila do 50 % za pouhých 15 minut.

Co se pak týče fotoaparátů, Tecno Phantom V Flip spoléhá na 1/1,73palcový senzor s rozlišením 64 Mpx a clonou f/1,7. Doprovázen je 13Mpx ultra širokoúhlou kamerou.

CENA A DOSTUPNOST

Tecno při uvedení telefonu oznámilo cenu 49 999 rupií pro indický trh. Nicméně, podle portálu GSMArena, který byl na akci v Singapuru přítomný, má Phantom V Flip také nastavenou evropskou cenu, a to na 700 eur (17 100 Kč v přepočtu). To současně nasvědčuje tomu, že by mohl tento model vyjít i u nás.