Outlook je aplikace dostupná v kancelářském balíčku Office 365 společnosti Microsoft. Jedná se o e-mailového klienta s pokročilými možnostmi uzpůsobenými pro pracovní nebo školní záležitosti. Microsoft už dlouho plánoval sjednocení různých klientů aplikace a webové verze, teď už je k tomu zase o něco blíž.

Představena totiž byla zbrusu nová aplikace, která je momentálně dostupná členům programu Office Insider se školním nebo pracovním účtem. Začíná se přitom hodně podobat oné zmíněné webové verzi. Dočkáme se nejen nového vzhledu.

Pokud se tato verze dostane i k uživatelům Macu, bude to pro ně jistě příjemná změna. Outlook byl na těchto zařízeních vždy o něco zanedbanější než na počítačích s Windows. Aktualizovaná appka bude dostupná ve Windows 11 i 10 a nahradit by měla současný Kalendář a Poštu. Nevíme ale, zda se tak stane v obou verzích systému od Microsoftu, nebo jen v té novější.

Nový Outlook nabídne třeba i integraci s úkolníčkem Microsoft To Do (viz obrázek níže). Pokud se rozhodnete vstoupit do programu Insider a aktualizovat aplikaci hned, dbejte na to, že je zde stále mnoho chybějících funkcí. Třeba nejsou podporovány poštovní účty IMAP a s emailem @outlook.com se nepřihlásíte. Zároveň se do aplikace vůbec nedostanete bez připojení k internetu.