IKEA se do prodeje nábytku plného cívek pro bezdrátové nabíjení pustila relativně brzo, pokud ale takový stůl nemáte a nechce se vám kupovat nový, firma má pro vás řešení jménem Sjömärke.

Jedná se o krabičku, kterou stačí připnout k vašemu současnému nábytku a udělat z něj takový, který bezdrátově dobíjí.

Není jako ostatní bezdrátové podložky, vaše zařízení totiž nepokládáte přímo na něj. Místo toho se jedná o plastovou krabičku 18 na 8 centimetrů, kterou připevníte ke spodní straně poličky nebo stolu a svá zařízení pak nabíjíte přímo na plastovém nebo dřevěném nábytku.

Připevnit Sjömärke můžete buď pomocí lepidla přímo na něm, nebo s pomocí šroubů, které ale v balení nenajdete.

Dokud se krabičku nesnažíte připevnit na kovový objekt, měla by bezpečně vysílat elektřinu přes nejméně 8 mm tlustý materiál až k vašim telefonům a sluchátkám. Co se tloušťky nabídku týče, IKEA doporučuje materiál tlustý jeden až dva centimetry.

V balení kromě lepidla nejedete dvoumetrový kabel a nálepky, kterými umístění nabíječky můžete na stole označit.

IKEA zařízení v manuálu popisuje jako „ideální pro montáž na stůl, odkládací stolek nebo noční stolek, pokud chcete, aby nabíječky a kabely splynuly s dekorem, a místnost vypadala čistě.“

Nabíjení kontroluje LED dioda a pro bezpečnost zařízení monitoruje svou teplotu. Do obchodů se celosvětově podívá v říjnu/októbri.