Jeden z nejznámějších výrobců počítačového příslušenství, SteelSeries, uvádí na trh nový bezdrátový headset, který je vhodný prakticky komukoliv. Arctis Nova 4 totiž nemá problém pracovat s různými platformami, mezi něž lze řadit PC, Xbox, PlayStation nebo také Mac, Switch a smartphony.

Headset se k zařízením připojuje pomocí technologie Quantum 2.0, od níž výrobce slibuje instantní zvuk bez zpoždění. Do jednotlivých zařízení je přenášena skrz USB-C adaptér.

Náhlavní soupravu bude většina uživatelů asi používat spíše doma, nicméně nedisponuje nijak křiklavým či zbytečně nápadným designem, a tudíž bude vhodným společníkem nejen na hraní, ale třeba i pro cestu vlakem nebo pracovní videohovory. Při nich navíc přijde vhod i zatažitelný mikrofon ClearCast, jenž je vybaven algoritmy pro potlačení okolního hluku až o 25 dB.

Co se pak dále provedení týče, výrobce v tiskové zprávě slibuje pohodlnost a kvalitní materiály, které jsou doprovázeny nastavitelným hlavovým mostem s flexibilní čelenkou a otočnými náušníky s paměťovou pěnou. Hmotnost celé konstrukce činí jenom 262 gramů.

SteelSeries Arctis Nova 4 se dále chlubí výkonnými měniči, jimž nechybí ani podpora 360° prostorového zvuku, který určitě ocení hráči nebo uživatelé, jež se chtějí pořádně ponořit do atmosféry filmu. Přednosti zvuku je navíc možné upravovat přes aplikaci SteelSeries Sonar, jejíž součástí je pochopitelně i ekvalizér.

CENA A DOSTUPNOST

Jednotlivé modely budou celosvětově dostupné prostřednictvím oficiálního webu nebo u lokálních prodejců za ceny:

  • SteelSeries Arctis Nova 4P pro PlayStation za 129,99 eura
  • SteelSeries Arctis Nova 4X pro Xbox za 129,99 eura
  • SteelSeries Arctis Nova 4 pro PC za 129,99 eura

Cena v přepočtu představuje zhruba 3 100 Kč.