Valve v oficiálním videu rozebírá Steam Deck, hybrid mezi kapesní konzolí a počítačem, který se začne prodávat v následujících měsících.

Video sice slouží jako návod k tomu, jak Steam Deck rozebrat, zároveň ale společnost stojící za platformou Steam nedoporučuje, abyste zařízení rozebírali nebo vyměňovali jeho součásti.

Při otevírání Steam Decku by se mohlo stát, že poškodíte baterii, která se může vznítit. Záruka se samozřejmě nevztahuje na nic, co poškodíte nebo rozbijete.

Valve také upozorňuje na šrouby. Je vysoce pravděpodobné, že by došlo k poškození šroubů. V takovém případě by Steam Deck nebyl chráněn proti pádu.

Pokud přesto budete chtít vyměnit například SSD disk, video vám ukáže, jak na to. Nezdá se, že by jeho výměna byla obtížná, stejně tak by neměl být problém vyměnit joysticky. Pro nás ostatní jde o detailní pohled na vnitřnosti přenosného Steam Decku.

Steam Deck bude uveden na trh v prosinci 2021 ve třech různých modelech: s 64GB SSD za 419 eur, s 256GB za 549 eur a s 512GB za 679 eur. Není vyloučeno, že v budoucnu přijdou další modely.

V současné době je možné si Steam Deck rezervovat zaplacením zálohy ve výši 4 eur, která je vratná, pokud se rozhodnete ho v době aktuální dostupnosti nezakoupit. Nyní je první várka vyprodaná, další kusy se očekávají na začátku roku 2022.