Po více než roce od spuštění rezervací Steam Decku si ho můžeme konečně pořídit s dohlednou dodací lhůtou. Mimo jiné, dlouhodobě odkládaný Dock je také dostupný. Pozitivní zprávy se ovšem netýkají všech modelů populárního handheldu.

Předpokládaná doba dodání Steam Decku se zkrátila na jeden až dva týdny. To je výborná zpráva, jelikož dříve se první zákazníci potýkali s opravdu dlouhou dodací lhůtou – klidně i několik měsíců.

Valve si ale stále vyhrazuje právo a možnost vrátit se k rezervačnímu systému, kdyby se v budoucnu vyskytly komplikace ve výrobě nebo následné dopravě Steam Decků. Takový případ může nastat například chvíli před Vánoci, kdy se nakupují dárky, spotřebiče a herní konzole v hojném počtu.

Zatímco 256GB a 512GB verze Steam Decku vám přijde do dvou týdnů, nejlevnější model se 64GB uložištěm stále podléhá nutnosti si ho rezervovat. Valve tvrdí, že očekávaná doba vydání objednávky je mezi říjnem a prosincem. Na druhou stranu je pozitivní, že v tomto případě dokáže Valve stále dodat Steam Deck do konce roku.

Ve znamení zlepšení dostupnosti Steam Decku si k novému handheldu můžete pořídit i Steam Deck Dock, několikrát odkládanou dokovací stanici pro Steam Deck. Ta vám umožní si handheld odložit na malý, ale praktický stojánek, který rozšíří možnosti konektivity o další porty, jako je třeba DisplayPort 1.4, 3x USB 3.1 anebo Ethernet.