Technologický startup Runway, který se specializuje na využití umělé inteligence pro tvorbu videí, nedávno uvedl svou první mobilní aplikaci. Momentálně je dostupná pouze pro zařízení s operačním systémem iOS a umožňuje uživatelům vytvářet videa pomocí Gen-1, modelu umělé inteligence.

Gen-1, model umělé inteligence pro generování videí, je jedním z hlavních produktů společnosti. Tento model umožňuje uživatelům vytvářet složitější videa, díky čemuž je tvorba videa mnohem rychlejší a efektivnější, než kdyby uživatelé museli všechny prvky videa vytvářet ručně. AI model zvládne mimo jiné převod textu na video a úpravu obrázků. Klíčovou funkcí je však převod uživatelského videa na obsah generovaný umělou inteligencí.

Výsledky generování videa pomocí umělé inteligence mohou být často zkreslené nebo podivné, což je přirozené u každého generátoru AI, zvláště u těch nových. Nicméně, právě díky této technologii se otevírají nové možnosti pro tvorbu kreativního videa, které by jinak nebylo možné vytvořit. Z tohoto důvodu se stávají podobné modely čím dál populárnějšími v oblasti tvorby obsahu.

Mějte také na paměti, že nová mobilní aplikace od společnosti Runway neumožňuje generovat obsah s nahotou ani díla chráněná autorským právem.

Na veškeré možnosti nabízející AI model společnosti Runway se můžete podívat pod přiloženým odkazem ZDE.