Navzdory zrušení interních tvůrčích celků, které měly pro Stadii vytvářet exkluzivity, a odchodu klíčových zaměstnanců společnost Google tvrdí, že je na tom streamovací platforma dobře.

„Google Stadia žije a má se dobře,“ prohlásil vedoucí marketingu Nate Ahearn v rozhovoru pro GamesIndustry.biz. Jako ukazatel zdraví služby uvedl Ahearn více než 100 nových her, které budou na Stadii v letošním roce spuštěny, růst programu Stadia Makers a partnerství s vydavateli.

„V roce 2021 vydáme na Stadii více než 100 her a pokračujeme v přeměně služby na skvělé místo pro hraní na zařízeních, která vlastníte. Všem odpůrcům říkám, aby věnovali pozornost tomu, jak měníme slova v činy tím, že rozšiřujeme program Stadia Makers a spolupracujeme s AAA společnostmi jako Capcom, EA, Square Enix, Ubisoft a dalšími,“ dodal Nate Ahearn.

Mluvčí Stadie se nevyjádřil k sérii odchodů ze společnosti, mezi ně patří vedoucí produktového oddělení Stadie John Justice a vedoucí herní divize Jade Raymond. Oba odešli poté, co Google začátkem roku uzavřel interní vývojová studia Stadie. Od té doby odešlo dalších šest lidí.

Google Stadia byla spuštěna koncem roku 2019 a byla kritizována za nabízené hry, nedostatek základních funkcí (absence vyhledávání) a ceník, který vyžadoval, aby uživatelé platili plnou cenu za hry navíc k předplatnému Stadia Pro. Službě neprospěla ani konkurence, GeForce Now od Nvidie nabízí možnost připojit se ke Steamu a dalším platformám a užívat si hry v cloudu, které si uživatel již zakoupil. Stadie oproti tomu vyžaduje nákup hry znovu.

Makers Program je iniciativa pro nezávislé vývojáře. Google takto podporuje vývoj her, které budou později vydány na Stadii, ale bez exkluzivity. Tím pádem se mohou objevit i na jiných platformách.