Služba Spotify Tickets byla potichu spuštěna do testovací fáze. Brzy by ale mohla definovat, jak si v budoucnu budeme kupovat vstupenky na koncerty našich oblíbených interpretů.

Služba prozatím funguje jen jako test. Nejde o oficiální spuštění. I přesto se na tomto webu objevilo hned několik událostí, které pořádají předprodej lístků. Mezi debutující umělce portálu patří Limbeck, Annie DiRusso, Dirty Honey, TOKiMONSTA, Osees a další.

Spotify propojuje svou aplikaci s koncerty už delší dobu. Když interpret pořádá turné, informace o datech a místu pořádání se objeví na jeho profilu v nejspodnější části. U každé události je také tlačítko „Najít vstupenky”, které vás přemístí na portál s prodejem vstupenek.

Spotify chce patrně fanouškům zkrátit cestu a nabídnout jim možnost objednat si vstupenky přímo v aplikaci. Ovšem bez poplatku se tato zkratka neobejde. Dle podpory na oficiálních stránkách Spotify Tickets budou vstupenky vydávané od Spotify obsahovat rezervační poplatek.

Menší problém může nastat, když vstupenku chcete prodat nebo jen předat někomu jinému. Vstupenka od Spotify je vázaná na jméno uživatele a podle Spotify bude nutno na místě události prokázat svou identitu občanským průkazem. Spotify si ale uvědomuje, že s lístkem na koncert může nakonec přijít někdo jiný. Stačí kontaktovat podporu společnosti, která změní jméno vázané se vstupenkou na vámi vybrané. Není však nikde psáno, jak dlouho tento proces trvá.