Pokud používáte Spotify, asi znáte ten nepříjemný moment, kdy vám hudba přestane hrát, protože vám vypadl signál. Přesně s těmito situacemi pomůže nová funkce Offline Mix, kterou teď platforma testuje. Půjde o playlist, který vám do zařízení automaticky stáhne nedávno poslouchané písničky pro přehrávání bez připojení.

Je pravda, že předplatitelé mají už teď možnost, jak Spotify bez internetového připojení používat. Musí si kvůli tomu ale sami navolit hudbu či playlisty ke stažení. Nová funkce tohle všechno zvládne sama, abyste se nikdy neocitli v situaci, kdy je vaše hudební knihovna nedostupná. Na publikované fotce má playlist asi tři a půl hodiny, zda se ale běžně bude pohybovat kolem této délky, nevíme.

Ne všechny funkce, které ale Spotify v poslední době ohlásil, se dočkaly předpokládaného úspěchu . Třeba DJ poháněný umělou inteligencí, který měl pomoct objevit novou hudbu a o kterém jsme psali zde, se pro mnohé stal zklamáním. Jednou za pár písniček vás totiž od poslechu vyruší robotický hlas. Spotify říká, že jsou tyhle vstupy nutné pro to, aby posluchače přesvědčili vyzkoušet hudbu, kterou DJ navrhuje.

Tohle všechno přichází v době, kdy Spotify ohlašuje hromadné propouštění. Konkrétně u něj přestane pracovat asi 200 lidí, což představuje asi 2 % celkového počtu zaměstnanců.