Hudební streamovací služba Spotify nedávno dosáhla historického milníku, když překonala hranici půl miliardy aktivních uživatelů. Toto číslo zahrnuje jak placené, tak i bezplatné verze služby, a tedy i uživatele, kteří využívají Spotify s reklamami.

Společnost překonaný milník oznámila prostřednictvím svého čtvrtletního reportu na oficiálních stránkách. V pátek 31. března do platformy přihlásilo přes půl miliardy uživatelů, což je historicky nejvyšší počet, kterým se tato platforma může pochlubit.

První čtvrtletí tohoto roku bylo pro Spotify navíc druhým největším kvartálem, pokud jde o nárůst uživatelů, přičemž oproti předchozímu čtvrtletí vzrostl počet posluchačů o pět procent a meziročně dokonce o 22 procent. Hlavní část tohoto růstu pochází od uživatelů, kteří využívají bezplatnou verzi Spotify.

Spotify bylo založeno v roce 2006 ve Švédsku a postupně se stalo jedním z největších hráčů na trhu hudebního streamování. V současné době poskytuje přístup k více než 70 milionům skladeb a nabízí různé verze své služby, včetně placeného předplatného, které odstraňuje reklamy a umožňuje uživatelům stahovat hudbu pro offline poslech.