Twitter je v současné době jednou z nejoblíbenějších sociálních platforem na světě a je velmi populární mezi celebritami, novináři, společnostmi a vlivnými osobnostmi. Někteří však vnímají poslední události, počínaje převzetím společnosti Elonem Muskem, za nepříznivé a z této platformy odcházejí.

Této situace se snaží využít Meta (dříve Facebook), která se rozhodla vyvinout novou alternativu, jež by měla být bezpečnější a méně „problematická“. Nová platforma má fungovat podobně jako Twitter, kde uživatelé mohou sledovat a sdílet zprávy a komunikovat s ostatními uživateli.

Společnost Meta potvrdila na začátku března, že zkoumá možnost vytvoření samostatné sociální sítě. Původní kódové označení projektu bylo „P92“, avšak podle posledních zpráv pokračuje pod označením „Barcelona“.

Několik obrázků z chystané sociální sítě zveřejnil ve svém příspěvku mobilní designér a leaker Allesandro Paluzzi. Na tweet se můžete podívat níže.

Nezbývá než čekat, jak se Meta bude vyvíjet a jak se bude dařit této nové alternativě Twitteru. Podle všech možných informací se platforma nachází stále ve fázi vývoje a určitě ještě několik měsíců bude.