Telefony Sony Xperia nepatří mezi nejznámější počiny na trhu se smartphony, ale pro uživatele, kteří rádi fotí, se častokrát jedná o docela zajímavou volbu. Podívejte se třeba na letošní vlajkovou loď Xperia 1 V, která přináší špičkovou výbavu v čele s novým 48Mpx senzorem. O jejím nástupci se nyní čerstvě vynořilo pár zajímavých detailů, tak si je pojďme rozebrat.

Informace byly sdíleny na subredditu r/SonyXperia, a to uživatelem vystupujícím pod jménem AppropriateRanger579. Ten ve svém příspěvku uvádí, že Sony Xperia 1 VI dorazí v únoru příštího roku na technologickém veletrhu MWC 2024.

Tím by si Sony mohla přilepšit, jelikož je velmi pravděpodobné, že by se během takto velké akce jejímu novému telefonu dostala zvýšená dávka pozornosti. O to víc jí bude, když pro něj má údajně nachystané jedno parádní vylepšení.

Autor příspěvku je přesvědčen, že teleobjektiv Sony Xperia 1 VI dostane větší senzor, v důsledku čehož bude možné poskytnout šestinásobný optický zoom. Současná Xperia 1 V pracuje s maximální ohniskovou vzdáleností 125 mm a 6X zoom se rovná zhruba 140 mm.

Všechny tyto informace bude prozatím dobré brát s nadsázkou, než je potvrdí nějaký důvěryhodnější zdroj.