Sony se připomíná s vyměnitelnými bočnicemi pro PlayStation 5 v novém videu na kanále PlayStation Access, kde předvedli, jak je jednoduché obléct svou konzoli do zbrusu nového barevného kabátku.

Ve videu je zdůrazněné, že si nejprve máte najít nějaký čistý prostor. Poté si položit konzoli na bok. Kryty se sundávají ze shora směrem ke spodní straně, jako kdybyste chtěli odlepit velkou samolepku. Pak už jen nacvaknete nový kryt a zopakujete to z druhé strany. Celá instalace je velice jednoduchá a není potřeba velká síla.

Disková verze bočních plátů v barvách Midnight Black a Cosmic Red vychází 18. 2. a pro digitální verzi 2. 3. v zahraničí. V tuzemsku dostupnost není jistá. Další barvy (Starlight Blue, Galactic Purple a Nova Pink) dorazí později, během letošního roku.

A pokud vás barvy a tvar bočních plátů nezaujaly, nezoufejte. Bočnice jsou také dostupné například od Dbrand, který se v říjnu loňského roku potýkal s výhružkou žaloby od Sony z důvodu porušení práv duševního vlastnictví.

Firma od potyčky s gigantem upravila své bočnice a uvedla na trh Darkplates 2.0 nabízející lehce odlišnější design od původních krytů a navíc s mřížkami pro boční ventilátory. 

Společnost Dbrand se mimo jiné proslavila svými stylovými nálepkami na zadní strany smartphonů a dalších gadgetů. Totéž nabízí na „tělo“ PS5 s tím rozdílem, že dostanete s bočnicemi a nálepkou na střed těla i „lightstrip“ dle vaší barevné preference, ale za prémiovější cenu.

Pro oficiální bočnice od Sony stále nebyla oznámena cena pro Českou a Slovenskou republiku. V zahraničí se budou prodávat v cenové relaci 54,99 dolarů (zhruba 1200 Kč).