V sobotu vyšel článek o mobilním čipsetu Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, v němž se vycházelo z informací od známého leakera zvaného Digital Chat Station. Ten mluvil o tom, že lepší konfigurace onoho SoC poběží až na 3,5 GHz frekvenci. S tím je ale v rozporu uniklý snímek.

Obrázek zachycuje údajný inženýrský vzorek mobilu Xiaomi 13 Pro vybavený zakřiveným OLED panelem, 12GB operační paměti, nástavbou MIUI 14 a čipsetem Snapdragon 8 Gen 2. Trochu překvapením ale je, že systém ukazuje frekvenci 3,0 GHz, která je dokonce ještě menší než ta, na níž běží současná vlajka Snapdragon 8+ Gen 1.

Teď je důležité se zamyslet nad tím, proč není frekvence taková, jakou leaker uváděl. Ve hře je samozřejmě chybná informace, ale toto prozatím pomineme. Je možné, že čipset, který byl pod kapotou vyfoceného telefonu, bude tou horší verzí, o které se diskutovalo. Server WCCFTECH považuje jako možný důvod i to, že Xiaomi mohlo čip testovat při různých taktech, protože se jedná o inženýrský vzorek.

Pravdu se nejspíš nedozvíme, nezbývá nám tedy nic jiného než čekat na Snapdragon Summit, kde by měla být nová řada čipsetů odhalena. Akce se bude konat od 14. do 17. 11.