Xiaomi už má v přípravě novou vlajkovou sérii, jež by měla pro čínské zájemce vyjít v listopadu letošního roku. Již dříve jsme vás informovali o některých možných specifikacích, které tyto smartphony pro náročnější uživatele nabídnou, a nyní se řada Xiaomi 14 poprvé ukazuje v certifikační databázi.

Server GSMChina si všimnul výskytu modelů Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro v databázi IMEI. První zmíněný kousek nese označení 23127PN0CG nebo 23127PN0CC, zatímco ten druhý 23116PN5BC či 23116PN5BG. Pokud je na konci této dlouhé kombinace znaků písmeno G, jde o globální model, čímž se rovnou potvrzuje, že oba tyto modely zamíří i mimo domovskou Čínu.

Označení 2311 a 2312 pak údajně odkazují na listopadové/prosincové vydání , z čehož vyplývá, že modely v Číně opravdu vyjdou někdy v této době. Globální termín uvedení na trh sice zůstává neznámý, ale dá se očekávat, že proběhne pár měsíců nato.

Z dřívějších úniků/spekulací vyplynulo, že základní model Xiaomi 14 dostane čipset Snapdragon 8 Gen 3 a podporu 90W nabíjení kabelem. Pro model pak údajně dorazí ve dvou variantách – s prohnutým displejem a s klasickým plochým – které se budou lišit také maximálním výkonem nabíjení. Jedna dostane také podporu 90 W, druhá 120 W. Dále lze očekávat periskopický teleobjektiv s 50Mpx rozlišením.